View Single Post
Old 28-05-2010, 10:08 AM   #6
dalipro
Junior Member

Default Re: M-Audio 410 problem sa snimanjem HITNO!

Vidim ovde dosta oprečnih mi?ljenja. BTW, ovo je takođe jedini domaći forum na kome sam na?ao diskusiju o navedenom problemu. Takođe, u mom postu će biti malo i kukanja pa ko ne voli to da slu?a neka prestane sada da čita, samo malo upozorenje!

Juče sam kupio Profire 610 i imam isti problem. Dakle, reprodukcija zvuka funkcioni?e odlično, međutim, kada radim snimanje javlja se neprestano pucketanje.

Generalno mi?ljenje na forumima i website-ovima je da pre svega ni pod tačkom razno ne treba koristiti ob-board (integrisani) FW interface. Koji god chipset bio u pitanju Profire ili bilo koja druga FW kartica će imati isti problem zbog problema u komunikaciji preko integrisanog FW.

Dakle, sledeći korak bi bio PCI ili PCI-e FW interface. E sada dolazimo do glavnog problema a to je chipset FW-a sa kojim će va?a FW kartica uspe?no "sarađivati".

M-audio na svom website-u izričito navodi da zvanično ne podr?ava i promovi?e bilo koji konkretni chipset na FW-u. Dakle, na papiru, svaki FW koji nije on-board bi trebao da odlično da "sarađuje" sa karticom. Ali, na ?alost, kao ?to i oni ka?u, to je samo na papiru. Zamislite, firma proizvede ne?to, naplati ga dobre pare, ali eto, po?to je TI proizveo tehnologiju koju na? interfejs koristi za komunikaciju sa računarom za MAC kompjutere, vi sa PC-jem ćete malo da se "prcate" dok ne "ubodete" ?ta funkcioni?e. Veoma profesionalno, nemam reči!

Dakle, moje pitanje glasi: da li je u Srbiji, igde moguće pronaći FW sa TI chipsetom i gde ukoliko postoji?

P.S. Bilo bi lepo ovu temu odr?ati pri vrhu jer, ponavljam, ovo je jedini domaći sajt na kome sam na?ao diskusiju o ovom problemu.

Unapred zahvalan,

Dee
dalipro is offline   Reply With Quote