View Single Post
Old 27-05-2010, 07:14 PM   #16
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: Home studio mikrofon pomoć

Quote:
Originally Posted by google View Post
Pa za tebe. DA pomislis kako ces sa malo para dobiti "pristojan zvuk". Ti verovatno mislis ovako: na treba mi nesto izuzetno, pa cu kupiti esto "pristojno". Sa tim neces dobiti nista.

Medjutim. Losiji mikrofoni i preami su odlicni za snimanje nekih manje bitnih kanala u miksu. Onda ce prvi plan zvucati jos bolje, zbog kontrasta.

Ne valja kada imas mnogo prebudzenih kanala. Treba par odlicnih, ostalo moze da bude sa slabijom opremom uradjeno i bice interesantan snimak.

Ali za centralni kanal u miksu, sprave od 100 evra uopste ne rade posao. cuces kada snimis, i slusas sam kanal, recices da zvuci super, ali kad pustis i gomilu vst, onda ces imati prilike da se setis ovog topika.

Ako hoces da sve radis uzivo, onda MOZE takav mikrofon sto ti je rekao boki, ili mislim da je bolji Oktava MK12. Ako hoces samo vokal u sugavom prostoru, pa preko toga gomilu nabudzenih vst, od toga nema nista, idi odmah na more, jeftinije je u pre sezoni.

2. produkcija da se nauci trazi vreme, mnogo vremena... I kida zivce, presedne ti zabava veoma brzo, a leto prodje...
Poštovani mr Google,

možda si nešto pogrešno shvatio, ja se izvinjavam,
Ali ja sam govorio o snimanju vokala u kući za potrebe DEMO snimaka, dakle, dok su kompozicije u radnoj verziji (molim da pogledaš moje prethodne post-ove na ovom thread-u).
Ja nisam govorio o OZBILJNOJ produkciji sa mikrofonima i preampima od 120 EU.

Finalne verzije pjesama snimam u ozbiljnom studiju sa ozbiljnim ljudima i ozbiljnom opremom, ja tu ne radim produkciju, niti mix niti mastering i šta već ide.

Last edited by Goran B; 27-05-2010 at 07:16 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote