Ti imas iluzije, govoris o rezultatima, o pristojnom snimku... To ne mozes dobiti sa mikrofonom od 120 evra, nemoj imati iluzije. Mada... sve je moguce onom koji veruje.
Zato sam i rekao, ustedi lovu, ako neces ozbiljnije ulagati. Uvek se uzima kvalitetniji preamp od mikrofona, cak 2 ili tri puta da je razlika u ceni. Ako hoces mikrofon od oko 150 evra, na njega ide premp, od 300 -500 evra. Tako sam imao prilike cuti od ljudi koji su snimili desetine albuma...
Obrnuta varijanta ne vredi. Zato, idi na more i juri devojke, a produkciju i sve ostalo nije nesto sa cime se vredi zaludjivati, pogotovo ne sa opremom od 120 evra. Svi kazu da je Dzekson snimao sa SM 57, a niko ne kaze> na kom preampu je koristio taj mikrofon? I u sta je dalje isao taj signal.
Sam mikrofon NJIE DOVOLJAN za snimak. Ono sto ide ispredi i iza mikrofona je mnogo bitnije, a obicno o tome niko ne razmislja. Zar ne?
Opet ti kazem, neko medju resenje, da malo das, a dobijes "rezultat" i "pristojno", ne postoji. Daces velike pare za danasnje vreme na nista i zakljuciti da trebas dati jos, jos, jos... novca, za sta nema kakvog racionalnog osnova.
Uzmi nesto jeftino i dobro se zabavi sa 80-100 evra, vise se isplati. Ja Berindzera koga sam imao prilike cuti kako radi, ne bi uzeo ne dzabe. Cim stavis neki lose usnimljen vokal u matricu, u kojoj imas gomilu vst, od tog voakal nece ostati nista, ostatak bolje snimljenjih instrumenata ce pokriti njegov spektar i to se uopste ne isplati miksati...
Zato pamet u glavu, a lovu udzep, pa na more.