View Single Post
Old 27-05-2010, 02:57 PM   #4
google
Banned

Default Re: Problem u mix-u hora i matrice...

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
iako hor kao solo, tj. bez ostalih instrumenata takodje zvuci odlicno....kada se prikljuci matrici, tj ostalim trakama zvuci kao neki eho koji kao da kasni, nejasno se cuje, jednom recju očaj...a rekoh malo čas, kada se pusti samo traka hora-solo, odlicno zvuci...
Posto pisem napamet (nisam cuo sta se desava), ima dva moguca problema, koja sam ja imao kada sam radio nesto slicno...

1. Kod zivog izvodjenja, svaki izvodjac ima svoj sostveni ritam, koji zvuci odlicno, ali nije u ritmu. Ako imas upisanu matricu + zive instrumente to ce smetati jedno drugom, zvucace ocano.

Obicno jedan ziv izvodjac, trazi drugog itd. To ce na kraju zvucati odlicno, a bice sve potpuno van ritma.

Ja sam u takvom slucaju ponovo svirao spram onoga sto je u pesmi bitno.

Ako je taj hor glavni, moras svirati tako da praci instrument "legne", to nije lako odsvirati, ali kad se odsvira, vrlo lepo zvuci.

2. Moguce je da je sve u ritmu, ali da ne valja aranzman, pa se cuje konfuzno...

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Probaj iz samog pocetka. Kad god i ja zapnem tako uradim i uvek pomogne. Poskidaj sve efekte! Lagano dizi trake da stvar zasvira na suvo pa tek onda veoma oprezno sa kompresijom i eq-om, mislim da te kara kompresija ,negde si nagazio ,u stvari,to mi je prvo i palo na pamet. Sve sa mastera takodje skidaj, pa polako...
Ovo je isto dobar savet. Utisaj sve fadere i onda podizi jedan po jedan. Prvo najbitniji, pa redom. Dok ne ulovis sta smeta... Ako je pesma dobra i aranzman ok. mora sve na suvo zvucati odlicno.

Da ne pisem napamet, uploduj kratak primer, pa ce biti jasnije.

Last edited by google; 27-05-2010 at 03:00 PM.
google is offline   Reply With Quote