View Single Post
Old 23-05-2010, 07:51 PM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Quote:
Originally Posted by File View Post
Intel core(TM)2 QUAD CPU Q 6600 @ 2.40 GHz, 2GB rama
Nuendo 4
Focusrite liquid saffire
Focusrite liquid chanel - malo malo šteka (onda dizanje projekta opet ...vamo tamo)
Nisam Nuendo 4 koristio, ali imam cubase5 i vec dugo ga koristim u windows 7 x32 okruzenju i radi - flawless! Mogu da napunim 2.6 GB memorije (probajte da napunite vise od 1.8GB u tom vasem XPu !) Naravno da bi sve radilo kako treba, apsolutno moras da imas valjane drajvere. Ja npr, imam MOTU, ali rekao bih da i Focusrite ima drajvere...

Mali off-topic...
Ako koristis 64bit windows 7, on po defaultu dodeljuje svakoj 32bit aplikaciji 4gb adresnog prostora, za razliku od Windowsa x32 gde ti je adresni prostor 2GB - sto znaci da svaki otvoreni proces moze da ima 2gb rama max. Ako 32bitna aplikacija ima LAA (large address aware) moci ces da napunis tu aplikaciju i do teorijskih 4gb. Znaci Windows 7 64bit + Cubase 5 32 bita (LAA podrska) = vece iskoriscenje memorije...

U zadnje vreme ima dosta 64bit pluginova, pa ako se mozes docepati pravog 64bit nuenda, definitivno bi trebao da probas Windows 7 64bit ... Da, mogao bi da dodas jos koji RAM modul Sve u svemu treba malo eksperimentisati, ali krajnji rezultat je da ces imati mogucnost popunjenja gomile memorije, daleko vise od 2GB, koliko maksimalno mozes u klasicnom WinXP 32bita !

Last edited by psionic; 24-05-2010 at 03:07 AM.
psionic is offline   Reply With Quote