Re: Pitanje za poznavaoce MCI JH500
Ma ja mislim da to ne bi trebalo štetiti uređaju. Onak, nemoj moje mišljenje uzeti kao zadnje jer nisam dovoljno potkovan, ali same komponente bi to trebale bez problema izdržati. Overload lampica se pali tad kad signal (u osnovi napon) pređe preko neke vrijednosti koja je u okvirima neiskrivljenog signala. Ako ti lupaš preko toga onda se zvuk počinje izobličavati (harmonici podivljaju i/ili se promjeni odnos frekvencija). Ako tebi takav zvuk odgovara - super. Cijela priča o headroom-u nekog uređaja je upravo ovdje. Neke sprave mogu više izdržati bez da iskrivljuju a neke odma počinju uništavati. Ja sam davno radio na MCI 600 pultu i znam da je to tenk sa fakat puno headrooma, a 500-tka se smatra još boljom, tako da se ne čudim da ti se sviđa prepucani signal.
Možda bi bila drugačija situacija da je cijela sprava temeljena na lampama. Onda bi se lampe eventualno mogle spržiti. Ali ostalo mislim da može izdržati. Naravno, sve to u razumnim granicama. Ma sve i da izađeš iz okvira razumnih granica, teoretski se može zamjenama komponenata povečati izdržljivost.
Veći ti je problem kako ti podnosi sljedeča sprava u nizu to što na ulazu dobiva preveliki signal.
|