Quote:
Originally Posted by Postseider
aha,e nisam znao za cool j-a?
zanima me jos,koje efekte stavljas da zamaskiras sempl,npr na beatiful..i ono opcenito
i koi si VST za bass koristio na starim stvarima "cica mica",na abumu "covjece ne ljuti se" jer ono kida
i jos jedno novinarsko hehe zasto nickname koolade,jel ima neko znacenje
http://www.youtube.com/watch?v=xu2aC1nuh_s
velika pohvale za ovo,beatovi kolju..
|
oke...
kve?čn br1
uglavnom samo eq i malo kompresije. nista posebno. tu i tamo stavim neki chorus ili neki stereoexpander ili nesta slicno, ali uglavnom se radi samo o zahvatima sa eq-om. ono... filtracija i te fore. a ako cu maskirat sample onda to radje napravim tako da ga izrezem i napravim od njega nesto totalno drugo. na beautiful je ako se sjecam bio samo eq. a citava fora kod tog sampla je da sam ga rezao na drugu dobu. u biti nista posebno, samo je do ideje...
kve?čn br2
eh da su mi tada bili vst plugovi... tada sam jos uvijek radio samo sa sampleovima. sjecam se u Cool Editu je bila ona neka opcija "generate tone", gdje si mozes izabrat krivulju i generirat ton. tako bi dobio sample basa s kojim bi svirao u sekvenceru. to sam najcesce koristio za bassline. i naravno to jos malo u mixu napumpao da drobi. nekad bi u samom cool editu nakon sto bi generirao krivulju nasao bi joj glavnu rezonantnu fq i jos ju malo napumpao da ju "stvrdnem". i je to je bio taj drapajuci bassline.
kve?čn br3
jel moram?
hmmm... Koolade?? nadam se da ste culi za napitak Kool-Aid. To je nesto kao cedevita, a postoji jos od 60'ih. to je kao neki geto drink i crnci ga obozavaju. iskreno nadam se da ce se i to promjenit, jer je to najgore kemijsko smece u koje moras stavit pola kile secera da ne bude prekiselo. jedino dobro u cijeloj prici je ime! a kad sam razmisljao koji pseudonim sebi da dam, sjetio sam se Kool-Aida i reko savrseno! To je ime koje vec mnogi znaju, a ima i malo dublje znacenje u mom slucaju.
jer nije mi nikad bila jasna ta ogromna koncentracija stresa, frustracije, egoizma, mrznje i sebicnosti medju ljudima. i koliko samo dragocijene energije trose na ispoljavanje istog. ja sam muziku uvijek volio samo zato jer mi je davala to nesto extra sto me drzalo u odvojenisti od tih patnji, i zelja mi je oduvijek bila da svojom muzikom oslobadjam ljude njihovog stresa i egoizma. i zato Koolade (kool aid)!!!