View Single Post
Old 18-05-2010, 11:41 AM   #5
cokanovic
Junior Member

Default Re: Mikrofonski preamp za live nastupe-preporuka!!!

Haha...evo nas opet...na dva polja "tučemo".

Gle, taj srednji u zvucnicima vadi vokale i mozda sve zvuci u srednjacima (ako isecemo bas gitaru i kick drum), ali bar sve izadje i bude razumljivo pored takvog miksera. Za te pare ne moze i jare i pare. Ili moze??? U pravu si potpuno bio...ako bas gitara zvuci onako kako treba...sto bi se reklo sa mu**** , ja cu provristati, jer me nece biti u miksu. Osecaj je kao da zauzme mesto u zvucniku i ne da nikome da pridje. Jos ako se na to nalepi kick drum, a ja volim da ga ima u mixu, jer sve zvuci "masivnije", onda zaista imamo problem. Ako se pak sve to utisa, onda biva mutavo. Probali smo i sa aktivnim kutijama Mackie, ali to je radilo grozno zbog limitera u kutiji. Imali smo i varijantu da uzmemo dva bas bina i dve EV SX300 12'', potpuno nove. Bese tu i Topcon skretnica, ali ton je bio zaista cudan, jer su ti binovi izgleda bili vrlo lose izradjeni, pa su nam pravili smetnju ako su bili blizu bine (a to je cesto slucaj zbog nedostatka prostora u klubu). Ako se utisaju, onda od tona nema nista. Tako da od svega ponudjenog, ovo jedino "sljaka". Ove EV "cupavke" (zaboravio sam oznaku) imaju snagu i izdrzljive su. E sad, znam na sta mislis kad kazes da nisu za rock bend. Ali, sta da se radi. Nek bude bar korektno. Najvise me brine to da ako dam 350 eur za preamp, a ne postignem nista. mogao bih za pocetak probati neku budget varijantu, cisto da vidim kako ce se sve ponasati. (neki Behringer MIC 100 ili 200) Kako da povezem a da izbegnem preamp na mikseti? Jel ukljucivanjem u line in, a ne xlr???

Last edited by cokanovic; 18-05-2010 at 11:47 AM.
cokanovic is offline   Reply With Quote