Re: Mikrofonski preamp za live nastupe-preporuka!!!
Jedini vrijedan pomena na toj listi je Joemeek jer jedini i ima iole upotrebljive i razumne kontrole (prvenstveno ?to se kompresije tiče).
Međutim, ono ?to je realno mnogo veći problem u navedenoj situaciji je sam mikser, koji je, po meni, apsolutno neupotrebljiv za iole ozbiljniju svirku. Iako skup i cijenjen (naročito u narodnjačkim krugovima - mada meni nije jasno da neko iske?ira zamalo 2k EURa zbog glupog efekta) taj mikser ima veoma lo? preamp, poprilično neupotrebljiv EQ i OČAJNO sabiranje signala! Dakle... nema ?anse da gurne? deset kanala "na nulu" i da na masteru dođe? do te iste nule. Zapravo tad si već u ozbiljnom problemu i distorziji... i upravo je to situacija koju opisuje?... dok bend iole razumno "napada" mikser - sve mo?e i da prođe, ali ako ga malo nagazite nastaje sveop?ti krkljanac i borba za mjesto u miksu.
Činjenica je da bi ti bolje predpojačalo sa kompresorom (minimum klase Focusrite Trak Master - sa njim imam OK iskustva u live situacijama) pomoglo, ali... za sveop?tu korist benda... ozbiljno razmislite o zamjeni miksera.
Pozdrav!
p.s. Jo? jedna stvar... da li rock band mo?e da "izađe" na čupave trosistemke... ? Čisto sumnjam... tu bass gitare i noge ne mo?e da bude a da opasno ne pomrse račune ostatku benda.