Re: Melodyne DNA(Direct note access)??????
Sve to zvuci obecavajuce kada se cita i slusa sta se sve moze uraditi sa tim.
Medjutim, ukoliko je to cudo potrebno, ta muzika koja se radi, ne valja i ne vredi mu ispravka. Moze se ispraviti, ali opet nece zvucati. Nemoguce je nekog bez smisla za pevanje napraviti pevaca.
Takav program niko nece napisati. Bas sam imao iskustva, snimao sam istog pevaca sa kojim sam tada poceo raditi od 0, na istoj pesmi posle 6 godina.
U prvoj verziji sam morao ispravljati i peglat, kombinovati verziju gde je dobro otpevao sa ispravljenom, bas u Melodyne i... bio sam vrlo ponosan na to sto sam uspeo (tada) uraditi. Na kasnijoj verziji nista nisam dirao, ako je negde bio vislji ili nizi, ostavio sam tako kako jeste. Verzija 6 godina kasnije zvuci kao da je pevao drugi pevac iako je sve isto, isti pevac, ista pesma isti tonalitet...
Ne znam koliko ovo moze nekom znaciti, ali ne vredi umisljati da ce se od nicega dobiti nesto. Provereno, ako mora da se ispravlja, to ne valja i ne vredi truda. Nista se nece postici. Moze biti nastiman taj fals koji se pegla, ali opet nece zvucati, provereno, milion puta...
|