Quote:
Originally Posted by MD
Bubanj je addictive drums... sve ostalo sam deinstalirao zbog mixosaurusa...
Sve je u addictive drumsu, nisam koristio drumagog sa drugim samplovima jer sam i njega deinstalirao, stavljam novu verziju...
|
Ja sam u prvoj verziji koristio AD ali su mi zvucali plitko, za fnalni mix ovo ce morati definitivno sve pojedinacno da se miksa i sredjuje sto znaci odlazak u studio.
Quote:
Originally Posted by MD
Kick je bez rooma, suh, boostan malo u vi?im frekvencijama... napravljen cut malo u ni?ima da ostavi mjesta za bas... transient designer da mu da malo attacka... i limiter, da ujednači udarce, jer je razlicit velocity u midi fileu...
Dobos je reverbiran, eq... spl attacker da mu da malo udarca, nasty vsc plugin sa nekim presetom i lexicon mono plate...
Na prijelazima je samo vst ssl channel, sa nekim presetom koji je odgovarao... malo eq u cubase na brzinu...
Fus je takav, da manje zauzima prostora, općenito i ne volim previ?e nagla?en fus... mozda je malo plastičan, ali osim mixosaurusa, tako najče?će zvuči u drugim samplerima, a i nema ga na overheadu... ti?i je, jer sam prvo mislio staviti suh dobos i kick nagla?ene, onako plastične moderne, a cinele tise... ali addictive drums nema bas neke takve samplove... pa sam isao na reverb, kao u tvojoj verziji...
|
BFD ima bolje semplove ali mora se dosta raditi na tome da se izbegne "matematicki zvuk".
Quote:
Originally Posted by MD
Ostalo, gitare ti rade guzvu... previse je nota koje ponekad ba? i ne zvuče dobro zajedno, pa se stvaraju neki cudni zvukovi u pozadini...
Mislim da bi bilo bolje da ovu gitaru sto svira konkretne riffove, ostavis na jačem driveu, a ovu drugu koja vi?e prebire na nekom manjem i da vidis koje se note ne preklapaju dobro kada sviraju obadvije gitare....
|
Nakon dosta eksperimentisanja sa luginovima, zicama i arnazmanima sta koja gitara treba da svira vidim da nema vajde da bude u ovom stimu. Dogovoricu se sa pevacicom da barem za stepen dignemo celu pesmu jer za ovaj stim treba bariton gitara (ili 7ica) a to nije izvdljivo nazalost.
Quote:
Originally Posted by MD
Bas je softube tubetech kompresor, eqom ostavljeno mjesto za kick... waves max bass za neku tezinu.. i limitiran da bude ujednačen...
|
Ja sam na bas stavio samo api eq. Svaki compresor mi nekako ne zvuci... mada to opet mora u boljem studiju da se cuje.
Quote:
Originally Posted by MD
Gitare su na poslane na grupu, koja je eq, kompresor, limitirana... stereo eqom su malo odvojene gitare da budu sire...
Sve je to nabrzaka, ali sto smatram najbitnijim je da je equom u gitarama ostavljeno mjesto za dobos na reverbu, inače se reverbiran dobo? i ne bi previ?e čuo u ovakvoj glazbi, pogotovo reverb...
|
A gde si sekao prostor za dobos? Kako stereo EQom dobijes na sirini?
Quote:
Originally Posted by MD
Sviđaju mi se bas dionice....
|
Heh, sta ces, celista
Quote:
Originally Posted by MD
E da, sve je na Edirol ma20d, malo sam preslusao na Adamima, pa mi se nije sviđalo kako zvuci, pa da ne kompliciram.... Alesise nisam ni palio... slusalice nisam koristio...
Zvuci ok na edirolima, znaci da bi trebalo zvucati ok na nekim prosječnim linijama i slično...
|
Zvuci jako dobro na mojim microlab 6c koji koristim za preslusavanje.
Dosta korisnih informacija, hvala ti!