Pa, ako ja mogu malo pomoci. Od ova dva cuo sam
UX8. Lepo je to koncipirano, sve ima, sve radi, ali mi upravo preampi nisu nesto narocito. U poredjenju sa mojim M audiom
fast track ultra 8r su cujno losiji (mozda je to i do konvertora) ali sve jedno do cega bilo zvuk je losiji. Dobro je sto uz njega dobijas odlican softver POD Farm koji je apdolutno upotrebljiv i ne samo sto se gitara tice.
Sto se tice ove druge kartice
saffire pro 40 ne bi ti mogao nista reci a da ne lupam napamet, mada mi ta kartica ipak deluje malo ozbiljnije, bar na prvi pogled

. Vidim da se uz nju dobijaju Plugin Suite i da su mogucnosti rutiranja i uopste podesavanja kartice mnogo veci nego na
UX8, a verujem da su preampi sasvim OK.
Jedino sto ti sa sigurnoscu mogu tvrditi je nesto u vezi ove kartice koju ja posedujem, a koju bi ti takodje mogao uzeti u obzir jer je po meni odlican interfejs sa odlicnim predpojacalima, a u toj je klasi uredjaja. Sto se USB2 tice ja imam pozitivno iskustvo. Snimao sam vise puta svih 8 kanala i nikad nije stucnuo i to preko laptopa (intel core2duo 2,2Ghz, 4Gb rama sa jednim hardom od 500Gb na 5400 rpm)