upotrijebio sam na slijepo neki predpostavljeni max. well depth difuzora i ne dizajniran kao ?to je Boggy omenio.
... a mogao bi i reči da sam predpostavio design depth

... ali nije ba? bitno... zato sam napisao "Design depth je ne?to drugo" jer mi nije bilo ba? bitno oz. sam spregledao ?to je napisao... zanimalo me je njegovo mi?ljenje/orijentaciju koju koristi za predviđanje oddaljenosti od difuzora.
?to sam praktički računao: 20cm odnosno 0,2m dubine pomno?io X 4 kao ?to je rekao Boggy (
cetiri talasne duzine najnize radne frekvencije te
Najnizu radnu frekvenciju dobijes kada uzmes cetvorostruku dizajniranu dubinu difuzora za njenu talasnu duzinu) te onda jo? X 4.
a to (lambda je 0,8m znači - f = 343m/s:0,8m = cca. 423Hz)
sam izračunao radi proverbe.
Kao ?to si rekao:
Schroeder diffusers work at integer multiples of a design frequency, f0. The design frequency is normally set as the lower frequency limit. However, it is more convenient to present formulations in terms of the corresponding design wavelength, λ0. The depth dn of the nth well is determined from the sequence via the following equation:
dn = (Sn X λ0)/ 2N i
(N-1)
dn = Sn X (DF/2p)
...
Zbog praktičkog vidika nisam komplicirao te ni zapazio riječ dizajniranu, neke jako bitne razlike nije, ionako je sve od oka/uha i rezultati su tu negdje.
Najni?e dizajnirane frekvencije ionako nije "tamo" jer nema nekog strmog cut-offa. To je teorija. "Djeluje" jo? jednu/dve oktave ni?e...
Nadam se da nisam jo? vi?e zbunio, samo sam pojednostavio
... pa i zato neki "varnostni faktori" X3,X4 i pribli?ki.
Hvala na popravci!
Neka bude dosledno.