Quote:
Originally Posted by google
........
Ja imam Arcam plejer sa odvojenim konvertorom sa S/P DIF vezom. I vlasnik mi je rekao da je probao 2-3 kolaksiona kabla i da mu najbolje radi ovaj koji je bio na uredjaju, mislim da je kabal platio oko 80-100 evra. ..........
|
Onda postavi konkretnije pitanje... ja sam razumeo da ti pokusavas da proglasis AES/EBU superiornijim u svakom pogledu od S/P DIF. To nije moguce. I jedan i drugi se mogu realizovati skoro podjednako kvalitetno (uz konekciju preko specijalnog impulsnog transformatora).
Ono sto tebe brine je kvalitet interkonekcijskih kablova. Ako si citao moje prethodne postove u ovom threadu, saznao bi da i S/P DIF i AES/EBU mogu integrisano u streamu da sadrze i informaciju o sinhronizaciji... sto ima direktne uticaje na jitter performanse a/d ili d/a konvertora. S obzirom da karakteristike kabla imaju uticaja na jitter u digitalnoj interkonekciji... rezultat je jasan.... bice kablova koji zvuce bolje od drugih... bez obzira sto je veza digitalna i "prividno" zasticena od uticaja... konkretno, ovu poslednju pricu je izmislio marketing u prapocecima digitalnog zvucnog zapisa... samo to je bilo bas jako davno... jos iz perioda kad sam citao Galaksiju

... joj
pozdrav
bogi