Quote:
Originally Posted by pleon
|
pleone, pleone!
Sve se ovo zna i koristimo ga ne?tedimice. Čak čitava plejada rok muzičara je skoro dvije decenije bazirala svoje aran?mane na dotičnom pojmu. Tako je i dan danas. Ako me sjećanje dobro slu?i, rahmetli D?im Morison je jedan od njih (odn. njegove kolege iz grupe - pisci aran?mana), a ovaj tvoj primjer bi bio gara? verzija Dorsa u pelenama. Usput : nebitno je kako momci sviraju i kako je snimljeno. Dovoljno je pogledati broj posjeta na njihovim videima.
(U?io ih je Ekrem Jevrić sa preko 2.000.000 posjeta
).
Ipak hvala za trud.
Sve drugo je nastalo kao rezultat trpanja : metafizike, psiho sapiens razmi?ljanja (i ostalog) oko ove priče.
A da se ne mo?e objasniti - nije istina.
I da se na : "Jedna vrana gakala" ne mo?e urediti kontrapunkt linija, takođe nije tačno.
Eto, koliko je tra?en primjer sa interneta, a nije dat dok ti nisi zasukao rukave i podastr'o primjer očigledne pouke. Tako to biva kad se ne zna objasniti pojam kojeg neko hoće da objasni.
Sve priče i teorije iz knjiga padaju u vodu kraj ove jednostvne prezentacije koju si dao linkom.
I najveći Učitelj se koristio očiglednom poukom, a ja sam samo to tra?io.
Jo? jednom : puno hvala za link.
Sve ostalo postoji na interu i ostalim mjestima, odn. srednjo?kolskoj literaturi (Ima li toga u fakultetskoj?

), koju si pomenuo kao poku?aj samouzdizanja, odn. oamlova?avanja čitateljstva ove teme, koje ima pravo ne?to ne znati i o tome pitati.
Naravno da se ?alim posljednjim pitanjcem.