View Single Post
Old 10-05-2010, 05:31 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi povezivanja konvertora itd...

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pozdrav Bogi, shvatam da je "malo" kasno i da nisi bas shvatio da ja znam da je u pitanju eksterni kompresor bez racunarskog interfejsa, i jasno kazem u svom postu:
mislim da je nebitno da li sam ja shvatio da li si ti shvatio... poenta je da se da neka informacija, koja ne mora biti korisna samo tebi.
Quote:
"Mislim, sta je potrebno za povezati tu AES Ebu vezu, nista tu meni nije jasno... Da li ici preko koaksijalnog kabla sa recimo nekim interfejsom ala RME 9632 ili bilo kojim drugim...Recimo profire 2626 ili FF800..."

Pominjem koaksijalni kabl jel ovaj konvertor ima koaksijalne izlaze i ulaze...
Da... neki su koaksijalni
ima S/P DIF ulaze i izlaze (koaksijalni)
i ima Clock ulaze i izlaze (koaksijalni)
Quote:
I da, odgovor je to! Znaci ovaj Lynx interfejs ima koliko vidim AES/EBU inpute i outpute, sto znaci da bi doticni konvertor gore mogao da povezem na Lynx i sa tim u racunar, ili negde gresim ? :S
Na zalost taj Lynx je prosirenje za neku postojecu lynx karticu i nije sam po sebi dovoljan.
Quote:
A da li je varijanta sa koaksijalnim kablom pa recimo u M-Audio ProFire 2626 mozda gora od AES/EBU veze sa ovom Lynx kartom sto si pokazao?
Mozda da, mozda ne, posto ocekujem da je ProFire neozbiljnija karta od Lynx.
Quote:
I jos jedno pitanje, kako idu te stvari sa klokom, jel ja u tom slucaju treba da biram na koji ce clock sta da ide?
Sam po sebi, S/P DIF ili AES/EBU nosi sa sobom i clock informaciju, svaki konvertor je u stanju da ekstrahuje clock iz tog signala... Jedino postoji potreba u studijima, kad ima mnogo odvojenih konvertora, da se svi sinhronizuju na jedan clock... te otud spomenuti konvertor ima inpute i outpute za sinhronizaciju. Pri tom ovaj nije nista specijalno, jer prakticno svaki ozbiljnij eksterni konvertor ima mogucnosti (realizovane one bile ili ne) da se sinhronizujje na razne nacine, kao i da obezbedi sinhronizaciju za druge. Ovaj konkretno ima i dodatni AES/EBU "thru" in/out ... samo za ekstrahovanje clocka... koji moze biti i audio a koristiti se na nekom drugom mestu.,
Quote:
Stvarno nemam iskustva sa povezivanjem eksternih konvertora, pa me samo zanima u "istrazivacke" svrhe. Odnosno zeleo bih da saznam nesto o vise o tome.
.....
ok... nadam se da uspevam ista da razjasnim

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote