View Single Post
Old 09-05-2010, 05:14 PM   #20
google
Banned

Default Re: racunalo vs. multitrack recorder

Slazem se. Jedino onaj ko ima love nabacanje moze da povladjuje svojoj sujeti. I ja sam sujetan, ali sam se dobro raspitao pre nego sto sam se odlucio da nesto uzmem. Mikrofon koji sam kupio uopste nije onakav kakvog bi hteo, ali radi mnog bolje nego sto sam ocekivao.

Pre sam mislio da neki ofarban zvuk dolazi od opreme koja ima "karakter" i "toplinu".

Sada mi se cini da sto je oprema kvalitetnija, to je transparentnija i manje ofarbana, ali zato svi detalji izlaze brutalno i to je ono sto nam lici na farbu. Uz to sa takvim snimkom mozes raditi sta hoces umiksu, skoro ga je memoguce upropastiti.

Sto se tice topline, ona definitivno dolazi od sviraca i pevaca. Mozes snimiti vise puta istu deonicu na istoj opremi, jedna ce zvucati lepo, toplo i prijatno, a druge ce zvucati "digitalno". A u pitanju je obicno izvodjenje za koje nisam jos skontao zasto nekad zvuci, a nekad ne. Al' da ne sirimo pricu...

Uglavnom, nista od toga sto sam naveo provereno ne dolazi od hd, ali neka istrazuje, ne treba uskracivati radost otkrica...
google is offline   Reply With Quote