View Single Post
Old 09-05-2010, 02:42 AM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: racunalo vs. multitrack recorder

ne znam nijedan ozbiljni studio koji koristi hd24, obzirom da je to najjeftinija sprava koja nešto uopšte vredi. Sa cenom od nešto oko 1000e za 24ch, se stvarno ne može osećati preterano sigurno. Ono što sam video da koriste "ozbiljniji" studiji, jesu PT HD sistemi, sa Mac mašinama pa čak i podosta PC sistema zaluta u opake studije.
Taj Masterlink koji pominješ je u toj priči skroz na drugom kraju, obzirom da je on dosta čest izbor za "downmix", u analognom studiju, gde se mixa preko velikih konzola, sa podosta kanala, i gde im treba neka sprava na kraju lanca da to pošteno snimi, e pa tu masterlink često dobije svoju ulogu. Ali u tim sistemima se na te konzole ne polazi sa HD24 i slične boranije. Možda sa Radar-a, naročito ovih novijih serija, Nyquist i V, ali malko googlaj koliko te igračke koštaju.

Ako ti nešto nije u redu sa soundom gitara, nemoj tako odokativno nalaziti krivca negde drugde. Naročito ako je "neupotrebljivo" u mixu, to DEFINITIVNO nije do "glave" sistema, nego do glave samog izvora zvuka i onog koji ga je proizveo pre svega, pa do onog koji ga je snimio. Ima tu podosta da se nauči i tweakuje dok se ne dođe do izbora medija na koji se snima. Uostalom, eto poslušaj gomile gitara iz moje ili nečije tuđe produkcije, pa i "ozbiljnije", i vidi dal je to baš do snimača.
Arthur is offline   Reply With Quote