Dragi google,
to sto ti pricas ("mozes pronaci u sebi") je tacno samo ukoliko osoba ne zna ama bas nista, pa samim tim nema granice.
Medjutim, ja npr imam povrsno znanje iz teorije muzike i ono me je ogranicavalo donekle. Mislio sam recimo da je c akord samo c e g ... dok nisam zasao malo dublje u materiju pa saznao da je i e g i sledece c takodje c dur ...
Dakle, ako vec ne mogu da ne znam nista, onda bolje da znam sto vise, da me ono malo sto znam ne bi ogranicavalo.
Za sva ta muzicka pravila, nije ni bitno da li sam provalis da se recimo neki tonovi ne slazu, ili procitas da se ne slazu, jer isto djavo, oni se ne slazu pa se ne slazu.
Ima i ona izreka sa onime ko se uci na svojim greskama, i onim ko se uci na svojim
Ako talenta ima, ima ga i uz znanje o kontrapunktu i harmoniji kao i bez tog znanja, jedini je problem sto, kao u mom slucaju, povrsno znanje necega je gore nego nikakvo znanje, jer stvara barijere.
Sto se tice vise melodija, u elektronici gde nema pevanja i samo su instrumenti, cesto ima potrebe za dve melodije, jos ako bas linija svira nesto svoje eto ih tri ... Nisu to "prave" melodije, vise je to jedna glavna melodija uz neku kratku lupovanu melodiju ispod recimo ...
Uglavnom ja na ovo gledam kao na prosirenje vidika u nekom pogledu, kao sto covek lepo rece, pitanje je kako bi zvucala muzika nekoga ko muziku nikada nije cuo, ili crtez nekoga ko ne vidi.
Koliko znam iz price stariji si lik, malo je neposteno slusati muziku 50 godina, pa onda reci, e ja sam sam izvalio ovo ili ono, a 50 godina slusanja tudje muzike nema veze ... Svi smo mi plodovi drustva, i tesko da je iko ista uradio bez ikakvog uticaja ostalih ljudi, tako da to sto ti mislis da si nesto sam provalio, nije istina
poz