Re: PCM 70 i 91...?
70 jest old school, ima taj meni magičan, prljaviji zvuk koji uvijek stoji u miksu.
kao reverb radi najbolje na manjim i srednjim prostorima (u odnosu na 91/300/480), znaci room, middle room, small i middle hall. fenomenalna na bubnju, loop-ovima, gitare lead, neki sintevi i neki vokali (ne svi).
medjutim radi i kao efekt, chorus/flanger.. i ima jedan od najbolih digitalnih delayova koje sam ikad cuo, ping pong, 6-tap.. sa difuzijom, filterima i panom za svaki tap i slicno... UBIJA na sintesajzerskim solo dionicama, sekvencer linijama i na gitarama (picking, lead i sl.). sve je to dosta toplo, i nekako s karakterom, i prolazi u miksu bez problema.
91 je za ove vece hallove,/plate-ove, i opcenito je finiji. gladji. puno veca difuzija, moderniji konverteri. nisam ga nikad imao dirketno pored svoje 300tke, ali cini mi se nesto tanji od 300/480, ali je to definitivno taj tip zvuka/algoritma, vrlo im je blizak. i opet mislim da ima soundova na kojima bi njegov karakter radio i bolje od njih.
u svakom slucaju dajem glas za tu kombinaciju 70+91, a ove druge hallove, realisticne, se uvijek moze potegnut sa nekog tc-a ili poco vss3.