Quote:
Originally Posted by tukoje
Pretpostavljam da vam ova tema zvuči  , ali se nadam da imate dobre volje da pročitate.
Klavu štekam u stereo kanal. Da bi dobio dovoljno glasan zvuk moram da odvrnem gain a i zvuk je dosta lošiji nego kroz slušalice. Izlaz na instrumentu je nebalansiran (nesrećni Korg TR). Pročitao sam da je na balansiranom amplituda veća. Da li bi onda pomoglo da provučem kroz neku DI kutiju pa preko dva XLR-a na miksetu? Navodno se tako dobija nešto kvalitetniji zvuk - znam da TR zvuči kao ispod kante, ali da li bi tako dobio primetno poboljšanje? Na netu nisam pronašao nešto posebno u vezi klavijature konkretno.
Zanima me još i da li moram gledati na impedancu (nebalansirani imaju visoku?) i kako mogu saznati kakva je na mikseti.
Ako ima još nešto što treba uzeti u obzir molim vas navedite.
|

Kod mene radi perfektno !!! I na mixeti za live svirku i na mikseti od 'studija', odakle izlazi perfektan i čist ton nazad u karticu.
Doduše, ja četiri kom. harda uvodim u malu Behringerovu mikseticu (live svirka) odakle vučem dva obična nebalansirana kabla : (za svaki od stereo/mono izlaza po jedan) u dva kanala na mikseti, gdje su ubodeni u obične nebalansirane ulaze.
Šta god pisalo negdje da pisalo, nemam problema. Zato ne znam što je TR u svojoj klasi "nesretan"?
Behringer je ona malena neaktivna miksetica (zaboravih joj naziv) sa dva puta dva ulaza, ko fol mic ulazom, dva izlaza i tape in/out činč ulazima.