Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Bilo bi ipak korektno pricati na osnovu empirijski sticanog iskustva. Monitor radi ovako - monitor laze u ovom spektru - polijes ga pivom i crkne i tako, to su konstruktivne stvari...
|
Kazem samo da sam CUO zvuk tog pojacavaca i da mi se nikad nije svideo. Mozda su oni to lepo upakovali i kompenzovali mu nedostatke i tako dalje, ali ne moram da cujem KRK, ako znam kako taj ISTI chip inace zvuci. To sto su nalepili oznaku KRK ne menja kako taj chip radi. Mislim - ne moze niko da me ubedi da isti pojacavac koji stoji u LEVY'S auto radiju moze dobro da posluzi kao monitor
Quote:
KRK ili volis ili ne, ali je fakat da gomila ljudi tera KRK-ove, a i ovde i napolju ih svaki cetvrti-peti covek ima, jedan je od najpopularnijih monitora i ovakvi stavovi vise govore o onome ko ih postavlja nego o subjektu razgovora.
|
Prvo - ne bih se ja bas kladio da svi preko drze KRK u studijima - nebitno.
Drugo - Ljudi miksaju i na obicnom kucnom HIFIju i to uspesno. Vec sam spomenuo da je ljudsko uvo prilicno neosetljivo na taj THD i da ga i jevtiniji uredjaji pokrivaju dovoljno da ono to ne opaza. Opet, u ovom audio svetu, dosta se govori o stvarima koje i instrumenti jedva mere a ljudi se hvataju za te parametre kao da ih cuju ne znam kako.
Quote:
U svakom slucaju verujem u dobru nameru, ali samo skrecem paznju, uz svo postovanje.
|
Moja namera je da skrenem paznju ljudima da se ne zalece niko na ime i firmu - 500 puta sam se zeznuo kupujuci "firmiran" proizvod - a unutra mucak... Jel sam vec pricao o PEAVEY gitarskom pojacalu sa "Trans-Tube" tehnologijom(mo's misliti), a unutra isto ovo govanjce od cipa - TDA 2003! Peavey je zvucao - nekako, kako god - ali kad nalepis PEAVEY i kad stavis cenu 500e, odma se cuje EXTRA! To nije ni T od TRANSISTOR a kamo li T OD TUBE tehnologije! Zasto lazu ?!