View Single Post
Old 24-04-2010, 11:35 AM   #16
nee
Member

Default Re: Karatavan izolacija

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ne znam da li me razumes, ali.. kada kazes "100dBA", onda moras reci u kom opsegu frekvencija je opisana buka. Cela ova prica postoji samo zbog niskih frekvencija... zvucni pritisak, sam po sebi, nije jedini problem.
e pa da ... znači trebalo je da pustim samo npr 50hz signal i onda da merim, a ne komplet muziku. to sam znači propustio da uradim, ali na osnovu onog ?to sam čuo mi se činilo da ne ide basa neproporcionalno vi?e od npr par stotina herca.

Quote:
Debeli zid od cigala (60cm debljine, ako sam shvatio) je vec neka (odlicna) zvucna izolacija... daleko, daleko bolja od mrsavog tavana.
pa da, ali to su samo dva od četiri zida, ka kom?iji ide 25cm zid od cigle. ja treba da se izolujem od tog kom?ije sa strane gde je zid 25cm, od onog gore i od onog dole.

Quote:
Celicne grede gore? zasto gore? valjda dole, iznad tvog poda... ti hodas po toj (novoj i betonskoj) ploci.
da prođe ?to manje basa od kom?iji gore

Quote:
Zamasan je zahvat i finansijski i u svakom drugom pogledu, tako da ne treba preterivati, ako nema prihoda koji to moze da opravda.
Ovo je realno vi?e merak, al recimo da ne znam na ?ta bi radije u ?ivotu tro?io pare nego na to . Za mene veće sreće od glasnog pravljenja muzike nema, pogotovu ?to sam sa tim kuburio ceo ?ivot. Sad je jedinstvena prilika da se snovi ostvare ...

pozdrav,
Nikola