Quote:
Originally Posted by nee
Dovoljno da kad ja udarim 100dba on dole ne čuje više od 30 dba. ako mora, može i 40 al ne više.
|
Ne znam da li me razumes, ali.. kada kazes "100dBA", onda moras reci u kom opsegu frekvencija je opisana buka. Cela ova prica postoji samo zbog niskih frekvencija... zvucni pritisak, sam po sebi, nije jedini problem.
Quote:
Originally Posted by nee
pa bio je ispod, al sad umesto toga smo rešili da srušimo jedan zid i da napravimo veliku sobu. I onda imamo i ovog sa strane. Doduše, samo jedan zid je u pitanju sa strane, ostali su ili ka spolja ili ka drugim sobama.
|
Debeli zid od cigala (60cm debljine, ako sam shvatio) je vec neka (odlicna) zvucna izolacija... daleko, daleko bolja od mrsavog tavana.
Quote:
Originally Posted by nee
Znači, udarim čelične grede gore pa lijem još jednu ploču ispod plafona? a kako da napravim da mi između zidova i tih gore greda i ploča ne curi bas?
|
Celicne grede gore? zasto gore? valjda dole, iznad tvog poda... ti hodas po toj (novoj i betonskoj) ploci.
Quote:
Originally Posted by nee
Da li su problem te čelične grede koje onda šalju vibracije u zid?
|
Jesu
Quote:
Originally Posted by nee
I posle još samo da nađem statičara koji će da aminuje da ti zidovi izdržavaju tu konstrukciju, tu verujem da će ceo plan da pukne, ali ipak pokušajmo 
|
Zamasan je zahvat i finansijski i u svakom drugom pogledu, tako da ne treba preterivati, ako nema prihoda koji to moze da opravda.
Quote:
Originally Posted by nee
Zvučnik je specificiran do 27hz, ogroman je, ima to u sebi 
|
nemam nista protiv.
pozdrav
bogi
p.s. specificiranje zvucne izolacija za frekvenciju od 1kHz stvarno ne znaci nista... to se lako realizuje....