View Single Post
Old 19-04-2010, 11:27 AM   #23
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: "Referentni" miks...

Pa, zavisi sta se radi, kakav mjuz je u pitanju. Ako se nesto programira, u startu se trazi nekakav sound, biras senpleve,biras fazone i fore i tu je mislim slika mnogo jasnija, ako se radi o tome da "vijas" neki zvuk u mixu, jer se najveci deo odradi dok se pesma jos aranzira...

Stvar je mnogo komplexnija kada se radi snimanje zivih instrumenata. Moras izbunariti (renta) opremu ciji sound zelis,moras da znas da sviras tu opremu pa da onda dobro usnimis pa tek onda mix...

Ali da se vratim na temu.
Ne mogu da kazem ni da mixam na pamet ni da preslusavam u toku mixa nesto drugo (iskreno, tek bi mi to napravilo papazjaniju u lobanji)...
Zavisi od toga sta radim, ali se nekad u'vatim za gitaru, nekad za dobos, nekad za vokal,nekad bass,pravila nema, nekad za kombinaciju ovih predhodnih i recimo hocu dobos kao na ovom CD-u, Dzitru kao na onom,bas odavde i tako, naravno da vodim racuna o tome da se to i slaze i ne bude potpuno moronski i naravno da se usput desi da naletim na neke nove stvari i provalim nesto pa tako ostavim jer mi se vise svidi...

Vise sam u fazonu da pravim cesce pauze (par minuta, cigara na terasi,do radnje po kiselu ili pivce i tako...) i odmaram, nego da radim 3 sata neprekidno...

Bockie is offline   Reply With Quote