View Single Post
Old 18-04-2010, 02:39 PM   #10
google
Banned

Default Re: "Referentni" miks...

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
...Ne pisem aranzman, samo ga miksam... Drugo je kada radis od nule, jer imas izbora da u startu nadjes sta ti treba...
Slazem se. Mislim da se velika vecina trudi da greske u aranzmanu ispravi sa produkcijom. To je uzaludan posao.

Quote:
da bi zvucalo "komercijalno" ili "utegnuto" ili po PS-u kako god da ga nazovem, treba mi da cujem nesto referentno...
Treba da zvuci dobro, a ne "komercijalno i utegnuto". Svejedno je (bar meni) da li je to "komercijalno". To se ne zna dok se ne proda. Ti mozes izimitirati neki zvuk, nekog benda koji se prodao dobro, ali to ne znaci da ces i ti tako proci. Imaces slican zvuk, ali ne i novac.

Quote:
ponekad se zaista izgubim - narocito posle duzeg rada... Onda sutradan cujem to isto i iznenadim se koliko sam promasio temu... Zato se ovakvim slusanjem miksa drzim u kontroli.
To je normalno, ja to drzim pod kontrolom na taj nacin sto znam kako radi alat koji koristim i kad nesto pocne da mi se ne cuje dovoljno jasno, ja necu ici preko onogo sto taj alat moze, jer necu nista uraditi, ili cu upropastiti.

Quote:
RMS moze da me ne zanima ako ne radim i mastering
Kakve veze ima mastering i tkz. "rms"? Valjda se treba malo doterati snimak i napraviti da album zvuci kao celina. Kome je tiho, neka pojaca sa volume.

Vijanje "glasnoce" je isto sto "ko moze jace da prdne". Isto se cuje.
google is offline   Reply With Quote