Ukoliko nije hardverski problem, mora? pa?ljivo (najbolje sa nekim od boljih uninstall alata - ja koristim YU) poskidati sve instalacije koje si do sada pravio. Bez obzira na ovo, treba? 'ručno' pretitrati : Documents And Settings->svoj user (i ostale, za svaki slučaj)->Local Settings->Application Data, vidjeti da nije ?ta zaostalo, te registry bazu : HKEY_CURRENT_USER->Software & HKEY_LOCAL_MACHINE->Software, i vidjeti da nije ?ta zaostalo. Također i instalacioni folder, jer se dogodi da ostane pone?to. Za ono ?to je strpano u : Windows->System32 - strpano je.
Prethodno mo?e? u : Control Panel->System->tab Hardware->Device Manager pronaći imena drajvera za svoj prijavljeni USB connect (ovo prije svega) gdje ima? i adrese gdje su pohranjeni, i provjeriti da li je i?ta zaostalo, pa ih ručno poskidati nakon ovog prethodno napisanog.
Ovo sve da ne bi radio reinstalaciju. Ali, nemoguće je da ne mo?e? za svoju ploču pronaći drajvere. Osim, ako proizvođač nije uredio drajvere za Win 7.
Sada, kada pristupi? ponovnoj instalaciji, ISKLJUČIVO treba? postupiti po uputi koju ima? uz svoj midi controler.
Ja (na 1212m) imam K61P sa svojim USB i TR sa svojim, i na Win 7 Ultimate (već jednom napisah da se ova verzija pokazala O.K.) radi dvosmjerna midi USB komunikacija perfektno. Jo? se podesi preset na Emu Pach da midi trak iz Cuba mo?e 'gurati' klavijaturu i snimati audio trak. Ako te midiće koristim, sve radi perfektno.
Ako ovo ni?ta ne upali, slijedi kompletna, propisna reinstalacija sa prethodnim formatiziranjem. Ako i ovo ne uspije, mijenjaj comp

.
(imam i Midispot Uno, ali je koristim za lap).