Thread: Profire vs emu
View Single Post
Old 14-04-2010, 11:42 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Profire vs emu

@MD
http://consecration.bandcamp.com/album/avi
Ne, zbog routinga jer je sniman ceo bend odjednom, ja sam mogao snimati samo sa Onyx AD konverzijom, jer je mixer bio pun do vrha, a ja tada još nisam imao dovoljno opreme da sve vežem kako želim (to je drugi album po redu ikad kompletno sniman u tom studiju). Tako da su na tom snimku korišćenji Onyx konverteri sa mixete za bubanj, bass i jednu ruku gitara. Ostatak je overdubovan i usnimavan preko FF800, na kojem je i mixano. Ja sam ubrzo posle tog snimka odustao od Onyx konverzije, kupio posle toga tek 2626 i nabavio kablažu pa sad koristim Onyx kao preampe, a FF800 i 2626 kao konvertere. U jednom momentu sam nabasao na osetnu razliku između FF i Maudia u samoj konverziji i od tad izbegavam Maudio za bilo šta osim za manje prioritetne kanale na bubnju ili usnimavanje celog benda.

@Sumanut
ma, vidi se iz aviona sa tih par stavki koja je bila filozofija dizajnera Svakako da je loša stvar nije, samo joj ne bi poverio centralno mesto u studiju. Meni je i FF odvijeć all-in-one za moj ukus, šta ću kad si ne mogu priuštiti ništa ozbiljnije
Arthur is offline   Reply With Quote