Quote:
Originally Posted by HeatMan
apsolutno to brate! neverovatno.. a chovek shto ej najgore i zna poneshto o produkciji...
posle me ortak pita, a shto jednostavno umesto da dizesh rms, zashto jednostavno nisi odvrnuo monitore..
mada kapiram da je to jedino reshenje.. jer je bilo, daj mu muda.. ja mu dam po basu.. pa kao daj mu visoke sad.. dam mu visoke... ok daj mu sad sredinu.. i opet smo na istom.. ok.. aj daj mu josh muda.. aj sad digni rms..
pa brate krchi ti!
a srednji rms na -4db.. i tako u krug.. hvala bogu pa sam prekinuo tu agoniju.. silom da.. ali sad sam opushten potpuno
|
Jebes ga, pre su me cimali za taj RMS, sto glasnije sto glasnije, sad sve u startu pokusavam da im objasnim da ne mora toliko glasno da bude, da je bolje i organskije ako ima makar malo dinamike...Tipa ne mora rep pesma da bude -9 ili -8 RMS-a, moze da bude i -12 i -13 i to dosta bolje zvuci, a pot za volume uvek mozes da pojacas na sistemu na kome slusas... A pre su me cimali "Ocu da mi bude RMS isto ko na pesmi od ovog onog"... Onda ih pitam a jel hoces da ti lupam, kick, snare, bass bude isto tako izoblicen ili pa oces da zvuci ovako i pustim im nesto bolje...
Ima svakavih majmuna jebi ga