Re: Once again, step one...
Za najjeftiniju kombinaciju za bazu racunara bi mogla sledeca kombinacija:
Gigabyte GA-H55-USB3 (mada tu plocu neces naci kod nas, pa ako ti nedostatak slotova ne predstavlja problem mozes uzeti H55M-USB3, mATX)
Core i3 530
Kingston 1333 DDR3 2GB module (sa Elpida chipovima gledaj da trazis, posto mogu da rade i preko 1700Mhz, sto ima znacaja samo ukoliko ces da klokujes procesor)
Za skuplju varijantu mozes ici na GA-P55-USB3 (sa nekom dodatnom FW kartom), ili pak na P55-UD4 , sa Core i5 750, a najskuplja ona koju koristimo u ruDAW XTM SE (GA-EX58-UD5 i i7 920).
Sto se tice OSa, tu ti je WinXP SP2, Win7 (64bit, jer 32bitnom varijantom ne dobijas nista, tj ostaje isti limit iskoriscenja memorije, kao i sa WinXP), kao i OSX Leopard, i OSX Snow (imas dosta upustava po netu kako instalirati iste, a ja sam ti dao sve platforme kao full kompatibilne za isti).
Mi radimo na novim ruDAW PRO i XTM (PRO ce sadrzati gore pomenutu i5 platformu, a XTM i7, dok ce ruDAW ONE ostati na trenutnoj platformi i nece se menjati jos neko vreme, jer prosto, i3 koji smo probali, mnogo kosta, a ne daje gotovo nista bolje performanse. Uz to postojeci ruDAW ONE sistemi rade savrseno u svim kombinacijama, pa zasto menjati nesto sto zaista radi posao).