Thread: UAD 2 shoping
View Single Post
Old 09-04-2010, 03:53 PM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: UAD 2 shoping

Pokusacu sazeto:

Malo sam prso kada sam updateovao driver na UADu jer sam provucen kroz drugi nalog... mislim da vam je jasno o cemu pricam

ZASTO KOJ MOJ OPET TREBA DA SE SKINE AUTORIZACIJA ???

A sto se samih plagova tice - ono sto mi vazda smetalo kod nekih sprava tipa la2a je nedostatak detaljnih komandi (mada to onda ne bi bio La2a)... Da li ste videli npr Fab Filter Pro-C ? To je za mene "idealan slucaj" kompresora - Ima graficki prikaz onoga sto kompresuje, tri (3) razlicita odziva, attack od 0 do kolko 'oces - side chain, self side chain... Ma milina jedna. I on ume da "poludi" na velikim redukcijama...
E sad, analogni La2a je napravljen poodavno kada nisu mogli da realizuju analogno toliki atak i tome slicno, a ovi to rekreirali u digitalnoj formi - prvo sto to NIKAD nece biti isto, a drugo, sta ih je kostalo da postave atak i release dugmad ? Pa i jesu, zatim su promenili wallpaper i dobili 1176

Sad ozbiljno, mogli su da naprave svoj savrseni La2a i da ga i poboljsaju dodavanjem detaljnih komandi, ali oni znaju da su se ljudi godinama uspesno sluzili bas tim kompresorom i da su navikli kako on radi i jednostavno su uradili reprodukciju... OK, lepo, postujem to, ALI ZASTO PLACAM SVE PONOVO AKO SAM VEC DAO PARE ZA KARTICU ?! Sto nisu potrpali sve plagove, stavili cenu i to je to ? Koliko kosta ceo UAD sa svim plagovima ? Preskupo.

Prisiljen sam na uad-a jer ne radim sam i za sebe... Ja licno se bolje snalazim sa modernim digitalnim spravama koje daju da se sve iskontrolise nego sa malo nepredvidivim rimejkovima sporeta i ves masina

Sve u svemu, necu da mnogo pljujem uad ikonu, ali stvarno ta njihova autorizacija je pokrenula lavinu besa u meni, a inace sam misljenja da je mnogo stvari u ovom svetu audio produkcije jedno 10000 puta precenjeno! Uad je sa svojom "otvorenom" arhitekturom prilicno na putu precenjenosti - da kupim sve plugove, pa treba mi jedno milion evra... zato sto sam navikao da u mixovanju koristim La2a...

Prica da UAD bolje izadje u mixu donekle stoji jer ipak su dobro oni odradili te efekte, ali to takodje zavisi i od onoga ko radi da ume pravilno da dozira masu kontrole koju pruza jedan Pro-C umesto - skoro fiksnog La2a koji je takav kakav je - dobar - i to je to, zna se gde se stavlja i kraj (spori atak dugacki release...) al' zato ne mo'sh mlogo da se zaebesh...

BTW - mogli su na tom Cambridgeu da malo stave pregledniji displej - opet bih ovde pomenuo FabFilter Pro-Q ekvilajzer...

Eto, a sad mislim da smo otisli off-topik pa necu vise da kudim po UADu, malo sam ipak revoltiran tim upgrejdom...

Last edited by psionic; 09-04-2010 at 04:06 PM.
psionic is offline   Reply With Quote