Re: Provlacenje kroz traku
U pravu si cika Retromane, evo sad vidim da su stavili i glavu. Ono sto sam ja citao o njemu je pominjalo samo genuine tape drive circuitry i zato sam i rekao da nisam siguran da li je tako...ali, evo,bio si u pravu. Dakle portico zaista ima malu magnetnu glavu!
Pitanje je samo da li je to uopste bitno da li ima glavu ili je unutra krompir povezan na dve elektrode pa daje taj efekat.
Uvek vodim racuna da ovde ima ljudi koji pocinju i kojim treba na jedan malo pojednostavljen nacin pribliziti materiju , svakako da to kod onih koji nemaju druga posla osim da se bave didaktickom analizom moze evocirati uzbudjenje,no ja ovom prilikom molim za razumevanje, ipak sam vodio racuna da mladje i buduce kolege ne upadnu u zamku, povlaceci znak jednakosti izmedju dve sustinski razlicite stvari: koriscenja trake(ili efekta iste) i kompresije (na koju bi neko ko pocinje mogao da pomisli) ...
Nisam elektro inzenjer niti sam se tako igde ovde predstavljao i zato i nisam koristio tehnicke termine,pa samim tim ne vidim mesto za pricu o tehnickoj potkovanosti,al ajd, moz' i tako...
Kada se uzme u obzir da je iole ozbiljno ocuvan i redovno servisiran Studer ili neki u tom rangu ozbiljnijih magnetofona ide i preko 1000e i da kotur 1/4'' Ampex-a kosta i do 100e + amortizacija + servis i odrzavanje, onda 1500e za portico, ako nekome odgovara nacin na koji radi ,jeste definitivno isplativije!
poz'
Last edited by Bockie; 09-04-2010 at 03:05 PM.
|