Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Za samu glavu ne znam da li ima unutra,mislim da nema i mislim da je u biti pogresna interpretacija
|
Izrazavati misljenje je OK, ali kad su u pitanju tehnicke stvari, trebalo bi imati neki nivo znanja - poznavanja / iskustva sa spravom, sto znaci da si mogao bar da procitas info koji R.N. daje o spravi, pa bi video da ima pravu (malu) magnetofonsku glavu.
Quote:
"Traka" nije ni kompresor ni limiter.
|
Hvala na objasnjenju, medutim ni cevni mikrofon, ni mikser, to nisu, ali nacin na koji svaki vrsi kompresiju (kad se malo "nagazi"), je ono sto se (izmedju ostalog) trazi. Uostalom, evo sta sam R.N. kaze za 5042:
... emulation circuit provides the nostalgic rounding and compression usually only achieved by the use of tape.
Quote:
Dakle mislim da su za veci deo poznatog "zvuka trake" odgovorni fantasticni elektronski sklopovi...
|
Ne sporim, ali sto bolji magnetofon, to je manja razlika u zvuku (u poredjenju sa originalom na ulazu). Moje iskustvo je da je znatno veca razlika u zvuku dve trake (cak i dva modela istog proizvodjaca), na jednom magnetofonu, nego sto je razlika u zvuku dva magnetofona (pravilno nastelovanih - naravno) sa istom trakom.
Sve te spravice i plugini se ne zovu emulatori magnetofona, vec emulatori trake (neki imaju i biranje modela trake), to vazi i za 5042, pa je malo cudno da ima u sebi sve osim trake, a kad uzmes u obzir da je danas magnetofon, sa "pravom" glavom i "pravom" trakom, jeftiniji od te Portico igracke, odluka sta da kupis bi trebala biti prilicno laka.
RM