View Single Post
Old 09-04-2010, 08:04 AM   #5
akordeonista
Senior Member

Default Re: da li je konacno to to?

Ovo je trenutno najkompletniji master koji se moze naci na trzistu! Samo... otkud tek sad da ga komentarisete, pa to i nije tako nova sprava. U Artistu ih ima zadnjih godinu - dve, a mozda i tri!
Jedno vreme sam bio jako zainteresovan za ovu spravu (verziju sa 76 dirki) ali me je u tome presekla cena koja je tada iznosila oko 850e! Verzija za 88 hamer dirki je bila oko 1000e a sa 61 dirkom oko 750e! Vidim da Artist sada prodaje VX8 (88 dirki) po snizenoj ceni http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=3616 ali to je pretpostavljam onaj master koji stoji kod njih zadnjih dve godine pa bih rekao da je u pitanju ipak polovan a ne nov uredjaj.
Inace, sprava je solidne izrade ali ne bas i sjajne (ipak je to Kinez!), dirke su takodje solidne, nisu bas kao na boljim workstationima (Triton, Motif, Fantom itd.) ali su daleko ispred onih kao na raznim Behringer, M-Audio i sta ti ja znam kojim sve sra...a!
Tada sam se (a i sada bih najverovatnije) odlucio da kupim neku klavijaturu koja ima dobre dirke a moze da salje Program Change i sl. i koja bi mi sluzila samo za master a uz nju sam kupio midi kontroler Novation Remote Zero SL. Kome trebaju motorizovani fejderi, ima da se kupi jeftino BCF2000 ili onaj Presonus Faderport pa vozi do mile volje!
akordeonista is offline   Reply With Quote