View Single Post
Old 03-04-2010, 10:34 AM   #5
dukasound
Member

dukasound's Avatar

Default Re: Ventilacija malog studija - realizacije

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Duka, O.K.
Priča je pričana (s' moje strane) zato ?to nisam znao ?ta treba i koliko hoće?, pa je sve veoma uop?teno.
Dakle, razumio sam da ne treba 'bacati' pare, te da nije problem prekida snimanja u maloj sobi radi ventilisanja.
Kada se radi o re?iji, onda stvarno ne treba ni?ta specijalno nego ono ?to si zamislio sa vanjskim otvorima i klimicom, a mala kabinica se mo?e za tili čas izventilisati najklasičnijim elementima. Ako ne dozvoljava? pu?enje u re?iji, onda super! Sve se mo?e lako rije?iti. Ostaje da se, u tom slučaju rije?i dovod vanjskog vazduha i eventualno način eliminacije vanjskih ?umova. Ovo sve podrazumijeva da neće? snimati za vrijeme dok ventili?e? gluvi sobičak. Ako hoće?, dalje mo?emo na P.M., a kasnije da se ovdje okači konačno rje?enje.
Znam, i hvala sto je krenulo sa diskusijom. Ja sam i mislio da napravim otvor na vanjskom zidu tu ugradim ventilator (mozda i 120x120) malo veceg protoka ili cak vidjeti ima li kakvih jeftinih aspiratora. Meni je vazno bilo da znam dali je pametnije uduvavati ili izduvavati. Posto sam protivnik duvana u mojim prostorijama gdje radim se ne pusi i na moje zadovoljstvo svi moji prijatelji i saradnici to cijene i onda taj cin urade ili na terasi ili u drugoj prostoriji. Isto tako, uvijek bi se provjetravanje radilo u pauzama, s tim sto bih ja obezbijedio da ne "curi" zvuk kroz otvore, dakle napravio bih neke poklopce. Kontaktiracu te i na PM.
Hvala
Duka
dukasound is offline   Reply With Quote