Quote:
Originally Posted by Arthur
e pa super ondak  Da je fizika nepouzdana i nepretenciozna sama po sebi, pi?e već na prvoj stranici ud?benika za fiziku za prvu godinu gimnazije - lepo, jasno i glasno - "Fizika ne obja?njava svet oko nas. Fizika poku?ava da objasni svet oko nas." Odatle i moja fascinacija Autostoperskim Vodičem kroz Galaxiju koji celu tu papazjaniju obrće na veoma vedar engleski humor  Enivej, potpuno se sla?em sa tobom po pitanju irelevatnosti čivijanja istog. Samo me zanimalo da li sam oma?io kontanje neke od pomenutih pretpostavki, na koje natrčim okrećući dokumentarce na kablovskoj televiziji i povremenim kliktanjem na linkove o samom cernu ili ponekoj teoriji u novinama.
|
Nemam nista protiv da covek prati sta se desava... samo nemoj da pravimo nauku dok se ne bude ucilo bar na postdiplomskim (s obzirom na sveobuhvatni znacaj koji mogu imati doticne hipoteze). A znati tacno definiciju hipoteze (iz popularne literature) je ravno poznavanju naucnih osnova filma Star Trek... ne kazem beznacajno... nego
ravno, jednako tome, ako gledamo iz samo naseg ugla (nista nam od toga ne zavisi)
pozdrav
bogi
p.s. Nauka u filmu Star Trek? da... ima je:
http://en.wikipedia.org/wiki/Physics_and_Star_Trek