Quote:
Originally Posted by boggy
Te klime kostaju vise od 1000EUR
Jedino sto mi pada na pamet je prozorska klima (ne split sistem, jedna kutija, montira se u prozor), koja ima realan osnov za uduvavanje dovoljno svezeg vazduha... one imaju pristojnu cenu i malog su kapaciteta... ali su vam i sobice malene.. te rade posao
pozdrav
bogi
|
Ma znam ja to vrlo dobro boggy. Kad sad moram napisati

: ja sam projektant HVAC sistema i konstruktor sistema i uređaja ma?inske energetike.
A ne moraju biti zidno - prozorske, koje su često dosta bučne radi freonskog kompresora. Već i samo strujanje vazduha stvara buku koja nije primjerena (zavisno od distributivnih elemenata). Ovdje bi mu izvrsno sjela kasetna plafonska sa fi 160 [mm] - skim priključkom za vanjski vazduh. Kasetne imaju mnogostruko manju buku od konvencionalnih zidnih. Međutim, skupe su i zahtjevaju često spu?teni plafon, radi sakrivanja cijevi za odvod kondenzata. Njome se opet rje?ava re?ija, ?to, koliko sam razumio, kolegi nije glavni prioritet, nego gluva soba. Isto mo?e da se uradi sa pravougaonom dvostrujnom kasetnom jedinicom za gluvać. Samo, ako će snimati i klimatizovati istovremeno, to nije rang be?umnosti potrebne za namjenu ovakvog prostora.
U su?tini : kol'ko para - tol'ko muzike.
Neka Duka ka?e ?ta su mu zahtjevi, pa ćemo vidjeti koliko je duboka kesa i ?ta se mo?e iz toga izvući.
PoZzzz.