Quote:
Originally Posted by alfom
... koji ti neće rije?iti fulove : monitoringa, akustičkih karakteristika prostora, tvog sluha, ... , ...
Zato ?to ovo čitaju i drugi, odvaja se ne?to vremena da ne bi 'basta' bilo da se filterićima na bilo čemu mo?e korigovati ono troje ?to sam gore naveo. Naravno, vrhunski studio opremaju, premjeravaju, usklađuju monitoring, prostor, ... , stručnjaci i stručne kuće kojima je to dokazana specijalnost. Ali (uvijek to 'ali'), to kkkkkooooo??????????ttttttaaaa.
Osim toga, ne smatram da su i moje i tvoje Alesis kutije primjerene za iole ozbiljniji rad, osim za rad u uslovima nema?tine i amaterizma  , odn. kao prijelazno rje?enje do nečeg boljeg.
|
sto se tice tog tvog "FULOVE SLUHA" zavrsio sam osnovnu,srednju muzicku i muzicku akademiju tako da nimalo ne sumnjam u svoj sluh

barem ne u to,
a mastering nema veze sa mixom, ni jedan mastering ne moze ispravit greske u aranzmanu i mixu,
mastering sluzi za nesto drugo a to je postizanje standarda prihvatljivog za komercijalno trziste,
ako nisi upucen postprodukcija podrazumjeva visekanalno dotjerivanje a mastering se radi sa stereo sourceom koji dalje ide na multiband procesing,
barem tako radi studio kojem saljem a nalazi se u londonu,