View Single Post
Old 02-04-2010, 07:33 PM   #44
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Alesis monitoring

Quote:
Originally Posted by propellerhead View Post
u svakom slucaju hvala sto odvojis vremena da ljude posavjetujes...
nema na cemu
Quote:
a vezano za ekvilajzere citao sam detaljno manual
Manual!? Ne mogu da verujem!
I?
Tamo su rekli da ukljucis filter kada stavis zvucnike u cosak?
Sjajno!
A da li su slucajno napisali da NE STAVLJAS NIKAKO zvucnike u cosak jer se to posle popraviti ne moze?
Nisu?
Zasto?
Zato sto ces ti da odskakuces u drugu radnju ili kupiti zvucnik koji MOZE u cosak... iako takvog nema... ne postoji... osim u manualima i reklaminim tekstovima.
E to se zove marketing!
To znaci principijelno nemoj da pises da nasi zvucnici nesto ne mogu ako postoji barem jedan drugi proizvodjac koji kaze da njegovi to "mogu" jer ce neuke musterije da trce za onim sto su procitale u manualu... to oni ZNAJU. Firme proizvode proizvode zbog prodaje, i sve im je "oprosteno" sto nije zabranjeno da se radi...

Quote:

koji sam dobio uz monitore i piše da su to striktno nearfield monitori za male control room i da je upravo taj bass density filter5 namjenjen da se uključi kada su monitori u coskovima i ako se nema mogucnost poraditi na akustici,
E vidis... akusticarski savet (ista stvar... kontrolna soba... samo druga nauka) bi ti rekli da to NE RADIS NIKAKO... jer se ne da popraviti.
Quote:
probao sam to i kada sam ukljucio taj cilter jednostavno sub je nestao i ostao utegnuti bass,
ok... jesi smiksao nesto na tome? Mozes da prezentujes ovde?
Quote:
ef sad je pitanje da li je to referentan bass ili samo obojen da ugodi slusaocu,nemam dovoljno sati slusanja i rada na njima da kazem kako se ponasaju,
zasto da se dvoumim oko toga? treba jos jedna dilema u zivotu ili ih imam dovoljno?
Quote:
da li on radi samo low cut ili ima neki fol, to je vec sada stvar za sound inzenjering
sta god da radi... savet je ne raditi to nego POZICIONIRATI ih tamo gde moraju da stoje makar i 10kEur kostali i zvali se meyer sound hd-1...
Quote:
ja sam samo aranzer i kompozitor, i mix koji uradim ide dalje na mastering,ali moram da imam solidno slusanje,
Nemam nikakav problem sa tim

Forum sluzi za razmenu iskustava a ne (samo) propovedanja onoga sto pise u manualima... ja sam takodje pismen pa mogu da procitam to isto... ali ipak tako ne pisem... bice da nije zato sto sam lud. .... (ili mozda jesam sto se uopste petljam u ovakve "rasprave"!)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 02-04-2010 at 07:39 PM.
boggy is offline   Reply With Quote