Quote:
Originally Posted by boggy
Arogancija? Prema stavu koji moze da "ima" 99% posetioca Rumskog, zato sto tako najcesce pise na netu?
Pa zatim... par dvosistemskh nearfield studijskih monitora Meyer Sound HD-1 NEMAJU doticni ekvilajzer, i to verovatno s razlogom, posto budzet koji treba da se odvoji za njih (oko 10KEur za par) je vise nego dovoljan za dodatak i te funkcije... i eto... ja cu da "verujem" Meyer Soundu ( i u sebe i svoje iskustvo)... ti "veruj" Alesisu i Dynaudiu... svima super
pozdrav
bogi
|
u svakom slucaju hvala sto odvojis vremena da ljude posavjetujes, prvi sam iscitao sve tvoje postove jos prije godinu dana kad sam radio studio i akustiku i da ti posaljem sliku vidio bi da je sve po tvojim nacrtima, cak sam vrata izbijao jer pozicija nije odgovarala po tvom prijedlogu,
a vezano za ekvilajzere citao sam detaljno manual koji sam dobio uz monitore i pi?e da su to striktno nearfield monitori za male control room i da je upravo taj bass density filter5 namjenjen da se uključi kada su monitori u coskovima i ako se nema mogucnost poraditi na akustici,
probao sam to i kada sam ukljucio taj cilter jednostavno sub je nestao i ostao utegnuti bass,
ef sad je pitanje da li je to referentan bass ili samo obojen da ugodi slusaocu,nemam dovoljno sati slusanja i rada na njima da kazem kako se ponasaju,
da li on radi samo low cut ili ima neki fol, to je vec sada stvar za sound inzenjering
ja sam samo aranzer i kompozitor, i mix koji uradim ide dalje na mastering,ali moram da imam solidno slusanje,