02-04-2010, 01:58 AM
|
|
Moderator
|
Re: Alesis monitoring
Quote:
Originally Posted by propellerhead
?to se tiče ovih monitora,koliko vidim imaju bass density, a koliko se razumijem da ovaj prekidač ima funkciju upravo stavljanja te čarape u rupe,odnosno karakteriziranje bass-a ako su kutije u čo?ku ili blizu zidova, da ne bude problema
|
Bass density? Sta ti je to?
Ne.. nema tog prekidaca koji ce prekinuti rad helmholcovog rezonatora koji je u stvari kutija za bass reflex.
Quote:
ja ne dajem nikakve savjete nego samo poku?avam da ka?em da valjda kontruktori svakog mogućeg aktivnog monitora, pa i dynaudia i alesisa stavljaju nazad ekvilajzer, za?to???
sumnjam da ti ta stoji da dynaudio-u treba marketinskih trikova
|
Sumnjaj 
(imas pravo na to)
Quote:
zelim samo da kazem kako je glavna stvar poznavati svoje monitore, i biti naslu?an na njima, ovo govorim vezano za one ekvilajzere koje sam spominjao,neko voli radit sa tamnijom bojom, neko voli o?triji zvuk,
jednostavno uzmem omiljene originalne cd-ove, naravno svjetske produkcije, na?timam sebi boju tona koja mi odgovara najvi?e i tako naviknem da dalje mogu raditi svoje,
|
Da li si raspolozen da okacis neki od svojih radova miksanih sa nastimanom bojom tona koja ti najvise odgovara?
Quote:
a brate ako prostorija nije akustički tretirana i ima se problem sa divljanjem SUB-a ima jorgana i deka pa natrpat u čo?kove,
|
naravno
Quote:
BTW....
stavljanjem bilo čega u tunele na kutijama rizikujem da spalim pojačala,jer koliko vidim nemaju rebraste hladnjake nazad,
|
S tim se slazem
Quote:
?to se tiče gluha sobe o kojoj smo pričali u laboratorijama, sumnjam ja da koriste gluhu sobu,prije će biti da je to soba koja je akustički tretirana da bude ?to savr?enija, a to sigurno nije gluha soba,izmeđuostalog nađi mi ijedan ozbiljan studio na svijetu čiji je control room gluh,
|
Sumnjaj.
Quote:
---?to se tiče ultra-curvea stvar je jednostavna , sa mikrofonom nađe? frekvencije gdje se stvaraju koje monitor ne moze da proizvede, i naravno po?to ne?to se pona?a kao rezonator sabije? to sa bas trapom spu?vom , dekom, nebitno,ili već ako hoces apsorberima za tačno oderđenu frekvenciju,
|
Auh... sve je lako kod tebe... sjajno!
Quote:
i ovo ?to ti govorim nije ni?ta sa NET-a kako ka?e?, nego iz iskustva,
mo?da i nemam vrhunsku opremu ali imam dovoljno iskustva da mogu reći ono ?to mislim i stojim iza toga
|
Svaka tebi cast! 
Ziv bio!
pozdrav
bogi
|
|
|