View Single Post
Old 31-03-2010, 01:24 AM   #17
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Jedno malo (mozda glupo) pitanje u vezi +4 i -10 standarda.

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Cek, tebi monitori distorziraju kada povezes balansirano, a kada ih povezes nebalansirano onda ne?

Hocu rec ne klipuje izlazni konvertor pa da klipuje u oba slucaja, nego bas klipuje zvucnik?
Ovako, da ponovim pricu.
I balansiranim i nebalansiranim kablovima sam povezivao izlaz iz DIGI 002 R i nisam imao problema,
Nebalansiranim kablovima iz AP192 nemam problema, kad izadjem balansiranim kablovima iz karte u monitore signal je vidno jaci i toliko je glasan da oba monitora distorziraju, e sad, ja sam kapirao da to mozda nece da se desi ako smanjim volume na soft mikseru, ali mislim da to bas i nije resenje da i dalje moze nesto da se sjebe?:S

Isti slucaj i sa inputima.

Na digiju su radili i balansirani i nebalansirani kablovi okej, a sa AP192 rade kako sam reko. Evo ponovicu:

1. TRS-TRS (nebalansirani kabl) signal koji dobijam u karti je pretih
2. XLR-TRS (nebalansirani) signal koji dobijam u karti je idealan.
3. XLR-TRS (balansirani) signal koji dobijam u karti je prejak.

U svakom slucaju kad koristim balansirane kabolove dobijam prejak signal i iz karte i u karti. Da li je resenje da stisavam reglere u soft. mikseru ili sta?

A sto se izlaza tice:

1. TRS (iz karte) - XLR (u montir) (nebalansirani) signal je okej

2. TRS (iz karte) - XLR (u montir) (balansirani) signal je preglasan.

Znaci u oba pravca dobijam preglasan signal kad koristim balansirane kablove ali sa AP192, sa DIGI 002 je sve okej!

Pozdrav

Last edited by Jan; 31-03-2010 at 01:26 AM.
Jan is offline   Reply With Quote