Quote:
Originally Posted by Jan
I jos nesto da vas pitam da bih razjasnio 
Ako je +4dbU podrazumeva balansirani izlaz, a -10 dbu nebalansirani, da li to znaci da i ulazi recimo, ako izvedemo signal iz +4dbU izlaza, treba da bude +4dbU?
|
DA! Ako drugi uredjaj u lancu, na kome radis, ima samo -10 dbV kao opciju, dobices distorziju, posto ce njen nomilani signal biti prejak. I obrnuto, ako je izlaz -10dbv, a ulaz podesen na +4dbu nominalne jacine, bice pretih.
Medjutim, mene licno vise buni sto dobijas distorziju na monitorima, a sumnjam da tvoji monitori ne mogu podneti +4dbu, posto je to standardno. Ja inace ne idem direktno u monitore, nego preko Mpatch-a, ali bih sigurno nacuo distorziju i preko njega, da nesto nije u redu sa signalom.
Ono sto ti je napisao onaj lik nema neke veze, ne znam sta on tu sada ima da pominje SPDIF, to je sasvim drugi nacin transfera, ali da se uvatimo sada osnove. Balansirani kabl je takodje MONO, ne stereo, nema stereo kablova u tom smislu sa jednim konektorom! Razmisljam sta bi mogao biti uzrok, i jedino sta mi pada na pamet je da postoji neki problem sa lemom i konvertorskim kablovima. Ja sam inace testirao razne varijante sa ovom kartom i svaka mi je radila kao upisana. Doduse, ne snimam skoro nikada sa njom, ali je radilo kada sam probao direktan signal sa preampa da proslednim do nje. Nije bilo nikakvih gubitaka kvaliteta ili izoblicenja.
koji fuckusrite preamp imas?