Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Corbina Buvlja pijaca mixana u Londonu od strane Dzona Mekoja pa nam ni to nije dobro...
|
Ja mislim da im je Mekoj radio Mrtvu prirodu, a ne Buvlju pijacu. I cini mi se da je to radjeno u Bg.
Svejedno, ako je snimak sugav, a obicno jeste, moze to miksati Bog Otac, opet ce zvucati sugavo.
Nema tog ko moze uciniti da Misa Aleksic zvuci kao basista. Moze miksati s cim god hoce. Ako je pesma osrednja, aranzman supalj, a muzicari kilavi, to zvucati nece.
Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Jesi ti to upravo rekao kako si električnu gitaru zamijenio "poluakustičnom" i kako je u istom aranžmanu zvučala milion puta bolje
|
Jesam. Probao sam dve poluakusticne i jednog Fendera da snimim kroz procesoro, cisto da isprobamo spravu (interesovalo je gitaristu). Rezultat je da gitara direktno u MCI, zvuci x puta bolje, nego kada prvo prodje kroz (skup) procesor.
Inace el. gitare ne zvuce, osrednja akustara izlazi milion puta bolje nego gitare koje kostaju izmedju 700 - 2000 evra. Samo je jedan fender imao ton, ostalo se culo ocajno.
Interesantno je da je neki teleakustik zvucao odlicno (mada je izrada gadna, vrat je odvratan i ne stima)...
Nisam probao kako rade aktivne gitare tipa mjuzik mena, ali mislim da ce raditi. Probao sam neki bas Yamaha RBX 765a, odlicno izlazi...