Quote:
Originally Posted by kejkz
Ovako, vidim da si pomislio kako kupovinom profesionalne audio karte mozes dobiti rasterecenje glavog procesora, odnosno, bolje performanse sistema. To u praksi ne funkcionise bas tako. Kvalitetna audio karta ce ti samo omoguciti da i pod vecim opterecenjima sistema radis sa vrlo malo prekida buffer-a, i nista vise. Njen procesor se koristi obicno samo za interni ruting. Ako hoces kartu koja na sebi ima i DSP funkcije, gledaj nesto kao UAD, SonicScope ili TC. VST instrumenti su tako pisani da koriste snagu procesora. Od kvaliteta drajvera ce zavisiti na koliko niskom kasnjenju i pod kolikim opteecejnem ces moci raditi. Sto se tice izbora, to prepustam tebi, u toj klasi koju juris je manje-vise sve slicno.
|
Hvala svima! Nakon zadnjih nekoliko odgovora sve moje dileme su resene.
Najverovatnije cu da pazarim
Audiophile 2496 jer stvarno ima dobru cenu i ne prelazi moj trenutni budzet.
Pitao sam u jednoj radnji muzicke opreme u komsiluku za njihove cene kartica i rekose mi da saradjuju sa Playerom tako da mogu da pazarim po istoj ceni koliko je i tamo. Mada, jedno 90% sam siguran da uzimam
2496 u Mitrosu (koji ima svoju radnju u Nisu).
Ne bih da vas mucim vise ljudi ali jos jedno pitanje. Trenutno koristim
Samsung MM-DC10 kao ozvucenje
http://www.samsung.com/he/products/h...et/mm_dc10.asp
Kablove koje bih sad koristio za povezivanje ovog sistema i zvucne su 2 cinca sa jedne strane koje bi bocnuo na AUX in uredjaja i dva sa druge (RCA kabli, samo bez zutog cinca koji je za video)? Ili da koristim neku bolju (kvalitetniju konekciju)?
I mozda bi u buducnosti kupio neke monitorske zvucnike npr.
Yamaha HS80M (cisto sam naveo neki model, ne znaci da sam zainteresovan za bas ove). Da li oni mogu da se prikljuce direktno na zvucnu
M-AUDIO Audiophile 2496 bez pojacala?