Quote:
Originally Posted by avantgarde2
Very, very cool forum! Citanjem nekih topika vec sam dobio odgovor na mnoga pitanja koja su me mucila.
Ovako.. Postavih pitanje na jednom drugom forumu pa cu samo da kopiram link te stranice http://www.hifi-forumi.com/forum/vie...=18289&start=0
Znam da je M-AUDIO - Audiophile 2496 kartica predvidjena za muzicku produkciju a Creative X-Fi Titanium bas i nije, ali ima podrsku za ASIO tako da se sigurno produkcija moze raditi na njoj. Izbor se sveo na ove dve kartice a EMU 0404 (za koju vidim da je preporucena ovde) izbacih kao opciju jer je u Nisu nema.
Kao sto napisah na onom hi-fi forumu moja dilema je u procesoru kartice. Ocigledno da X-Fi Titanium zvucna ima bolji procesor ali ne spada u karte namenjene muzickoj produkciji. Kako rezonujem potrebna mi je zvucna koja bi preuzela veci deo opterecenja na svoj procesor, a posto je elektronska muzika u pitanju, sve bitno se desava "unutra". Inace nedavno pazarih sledecu konfiguraciju:
Intel? Core?2 Quad Processor Q8300 (4M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB)
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR Intel P45 + ICH10R Chipset DDR3 2200+ G
KINGSTON HyperX 2GB DDR3 1600MHz CL8
WESTERN DIGITAL 1TB WD10EARS SATA2/ 7200rpm 64MB/ 300MB/s 8 9ms
Jos samo da napravim dobar odabir zvucne za budzet od 100e pa da se radi nesto 
|
Pa koliko sam pratio Creative liniju, znam da je sample rate na Audigy ju zakljucan na 48000 a sad sa novijim modelima ne znam. Dakle to nek ti bude prioritet izmedju dve karte - ako je audiophile "otkljucan" onda je on bolji izbor po meni. Audigy ima neke interesantne efekte ali odma da ti kazem - zaboravi na to - gomila plastike - bolje ce posluziti neki VST plug in.
-Dakle proveri koje samplerate podrzavaju
-Proveri da ima ASIO sa sto manjim baferom
Slobodno ignorisi njihove procesore jer ces mnogo bolje proci sa VST plugovima i zato ti treba osnovno - par ASIO kanala sa promeljivim sample rateom po mogucnosti i sto bolji konvertori na izlazima/ulazima
Ove dve su ipak samo obicne igracke - moze da posluze za "zezanje" ali minimum taj EMU uzmi za iole ozbiljno "ceprkanje"
Sto se tice EMU - pa ja sam POST EXPRESSom ili AKSom slao i primao par puta robu... Probaj da u Beogradu nadjes nekog da ti to posalje POST EXPRESSom i uzivaj

Poslao sam neku ESI karticu preko tog POSTa negde u unutrasnjost - odlicna - 8 balansiranih ulaza, 8 izlaza, 4 midi*16 kanala, WordClock..! za tricavih 120 e... Pregledaj oglase, ima svasta da se nadje. Takodje poseti neke sajtove audio opreme u nas srba, ima svasta u ponudi...