Quote:
Originally Posted by mikac
Da su isti ti crnci imali Jugoslovenske iliti Srpske devedesete imali bi barem jedno 10 Tupaka i 5-6 Notoriousa. Ipak mislim da nije razlog boja koze ili nacija nego ideja koja je pokrenula neki muzicki pravac.
Hip hop je nastao iz nekog revolta, koga u srbiji ima u izobilju, ali ovde ima vrlo malo ljudi koji znaju da usmere svu tu energiju u pravom smeru. Takodje postoje vise izvodjaca nego publike, pa onda na nastupima ima vise ljudi na bini nego ispred nje. I danas bi i publika da se bavi repom i sad svako od njih moze da ubode mikrofon u komp da snimi neki demo "smiksa ga u rizonu", okaci na spejs, a svoju sobu nazove studiom. Naravno, tu je razlog i trziste koje ne postoji, a ono sto se u gomili izdvoji kao kvalitetno nema prostora u medijima. TV su preplavili seljaci, radio malo ko slusa, diskove niko ne kupuje, ogroman procenat nepismenih ljudi koji dalje od narodnjaka nije culo itd... U takvim uslovima je jako tesko probiti se.
Ali ako nam je propao rock'n'roll sta onda mozemo ocekivati od repa?
|
Amin.
Meni su dolazili ljudi sa pricama:
On:"Ti imas studio?"
Ja: "Ne, imam svoj atelje gde stvaram muziku"
On: "Pa to, studio, to mi treba"
Ja: "Ne, to je moj atelje, ne mogu nazvati studiom jer studio zahteva mnoge stvari da bi bio studio"
On: "A pa nista onda, meni treba studio"
I onda odu u "studio" od sobe, racunara i mikrofona od 100 E i kazu "napravili smo studijski snimak", i ako moj mali kucni atelje ima malo vise od tog velikog studija gde su snimali