View Single Post
Old 27-03-2010, 02:18 PM   #47
hladni
Junior Member

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Mo?e? usb mikrofon, jeftinije nego preamp, kartica i mikrofon... jer pretpostavljam da trazis nesto za sto manju paru...

Treba ti jos i nekakav improvizirani ili kupljeni pop filter, stavi neki obruc od zice i čarapu, onu najlonku... jer bi te kupljeni kostao vise nego si mislio platiti mikrofon... kabel ti ne treba, jer ima? usb... a i kabel xlr ko?ta...

Druga stvar je sama soba u kojoj snimas, pa probaj nekako dobiti sto manje refleksije u mikrofon, deke, spu?ve... ?to ima? pri ruci....

Nisam probao te usb mikrofone, ali po samplovima sto sam cuo, sumnjam da neces moci snimiti dobar vokal... naravno, ako snima? dobrog pjevača...

Probaj malo raditi u autotune programu, ili nesto slicno, kad vec ne mozes priustiti skupu opremu, bar da mozes kada snimis, obraditi to kako treba...

Improviziraj, ako je neka ?estoka glazba, a usnimak ti ne zvuči profesionalno, dodaj malo distorzije na vokale i slično.... ako je sporija, igraj se sa delayom, chorusom, sve sto ti zvuci dobro, poduplavaj vokale, ako je dobar vokal....

Dakle, treba ti preamp, kartica, kabel, mikrofon... to sve zamijenis usb mikrofonom...

Pop filter napravi sam... treba ti jo? i nekakav stalak... nemoj ga drzati u ruci, da ne preneses udarce na snimku...

Svaka od ovih stvari, ko?ta vi?e nego si ti mislio uloziti u mikrofon... zato improviziraj, ali prvo shvati neke osnove, da znas kako mozes improvizirati dok usnimavas...

Ili ako je vokal uvje?ban, i mo?e to snimiti bez problema, ode? kod nekoga ako ga pozna?, tko ima sve to kući, da? mu ne?to sitno za par gajbi pive i snimi? to u par sati....

Hvala ti mislim da je taj usb mikrofon ono ?to tra?im jer u dana?nje vrijeme tehnologije jednostavno mora postojati ne?to ?to radi a da se puno ne komplicira u ovom slučaju taj usb mikrofon .Jedan od mana ljudi koji su profesionalci u bilo kojem poslu je da mo?da podsvjesno ?ele zakomplicirati stvar jer kao nije to za svakoga i to mogu raditi samo odabrani mo?da je tako za vrhunsku produkciju ali za ono ?to ja tra?im mislim da postoji neko rje?enje tako da prosječan slu?atelj ne ku?i da je snimka amaterska a da npr radijski urednik ka?e mo?e proć.
hladni is offline   Reply With Quote