Quote:
Originally Posted by hladni
Da stvar je u tome da nemamo love i ova tema je umjesto koji mikrofon mi?ljenje se trebala zvati kako s minimalnim ulogom dobiti ?to kvalitetniju snimku vokala i tu je problem .Evo mene konkretno zanima ako @Hepek mo?e odgovoriti ?ta on koristi od opreme osim mikrofona koji je naveo jer ovo zvuči vi?e nego dobro za emitiranje.Ponekad ni kvaliteta nije uvjet da se neka stvar vrti pa čak postane hit evo poslu?ajte ovo produkcijski lo?e a hit koji se već par godina vrti na radiopostajama u Dalmaciji a ovakvo ne?to i mi radimo .Hvala vam jo? jednom na oddgovorima ali ?ta vas vi?e čitam sve mi se manje snima naravno u kući.
|
Mo?e? usb mikrofon, jeftinije nego preamp, kartica i mikrofon... jer pretpostavljam da trazis nesto za sto manju paru...
Treba ti jos i nekakav improvizirani ili kupljeni pop filter, stavi neki obruc od zice i čarapu, onu najlonku... jer bi te kupljeni kostao vise nego si mislio platiti mikrofon... kabel ti ne treba, jer ima? usb... a i kabel xlr ko?ta...
Druga stvar je sama soba u kojoj snimas, pa probaj nekako dobiti sto manje refleksije u mikrofon, deke, spu?ve... ?to ima? pri ruci....
Nisam probao te usb mikrofone, ali po samplovima sto sam cuo, sumnjam da neces moci snimiti dobar vokal... naravno, ako snima? dobrog pjevača...
Probaj malo raditi u autotune programu, ili nesto slicno, kad vec ne mozes priustiti skupu opremu, bar da mozes kada snimis, obraditi to kako treba...
Improviziraj, ako je neka ?estoka glazba, a usnimak ti ne zvuči profesionalno, dodaj malo distorzije na vokale i slično.... ako je sporija, igraj se sa delayom, chorusom, sve sto ti zvuci dobro, poduplavaj vokale, ako je dobar vokal....
Dakle, treba ti preamp, kartica, kabel, mikrofon... to sve zamijenis usb mikrofonom...
Pop filter napravi sam... treba ti jo? i nekakav stalak... nemoj ga drzati u ruci, da ne preneses udarce na snimku...
Svaka od ovih stvari, ko?ta vi?e nego si ti mislio uloziti u mikrofon... zato improviziraj, ali prvo shvati neke osnove, da znas kako mozes improvizirati dok usnimavas...
Ili ako je vokal uvje?ban, i mo?e to snimiti bez problema, ode? kod nekoga ako ga pozna?, tko ima sve to kući, da? mu ne?to sitno za par gajbi pive i snimi? to u par sati....