View Single Post
Old 27-03-2010, 10:53 AM   #39
google
Banned

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Da koristis mini liniju kao preamp?! Zao mi je sto je dalja prica presla preko ove uzasne cinjenice
Rekao sam mu da je to neupotrebljivo, na civilizovan nacin, sa kojim su "stariji forumasi" deficitarni.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
ali zahteva relativno ozbiljan preamp da bi lepo radio i drugacije ce da zvuci ko qrac a lova bacena...!
Sm 57 uvek moze prodati, i da ostane na svom ili zaradi 10 evra, a za RODE M3 i Maudio Fast track nisam siguran da moze uvek dobiti koliko je dao, ne verujem ni da ih brzo moze prodati.

2. Ako je matrica snimljena u solidnom studiju, vokal sa tim ce svucati losije od matrice i nece moci nista da uraditi, a dao je lovu za nesto sto ne moze brzo prodati i ostati na svom.

3. podrazumeva se da je potreban preamp za mikrofon. Ja sam napisao da ta varijanta koju hoce, za te pare ne moze.

Za vise novca, nemam nista pametnije da smislim od Korga i oktava za dobar bend, to je optimalno. 150 evra po clanu i gotovo sa razmisljanjem o opremi. Ova varijanta od 200 evra (za njega) je 50 evra skuplja, a mislim da nece raditi posao, niti se moze brzo i dobro prodati. sm 57 proda brzo, a moze ga i iznajmiti na par sati, probati, pa kupiti, ako mu se svidja, mada ostajem pri predlogu snimac + oktave. Slusao sam kako radi ta varijanta. Ubija, izuva. Sa Neuman to je fenomenalno. Sa oktavama je blizu toga, malo drugacije. Mozda se cak nekom vise dopadne oktava. Ako bend ne valja, ta varijanta otpada. Zato sam trazio da cujem bend. Ako je bend ok. Nema sta da razmislja. Jedino sto ce dobiti mnogo kvalitetniji snimak od onih na koje smo navikli, sto moze biti mana za prosecnog slusaoca...

Ti polazis od toga da ce biti zadovoljan sa rodom, a ja mislim da bas i ne mora... zadovoljan. Tu varijantu, niti moze probati pre kupovine, niti moze prodati za iste pare posle kupovine.

Moguce i da mu se ne svidi zvuk koji bi dobio sa snimacem i 2 mikrofona, ali to sam napisao. To je drugaciji tip snimka, koji je blizi audiofilima, nego Crvenoj jabuci.

Zavis sta hoce. Kad okaci deo matrice, lako cemo reci sta moze a sta ne.

Last edited by google; 27-03-2010 at 11:03 AM.
google is offline   Reply With Quote